Algemene Informatie NK2020
Geplaatst door webmaster op 10-01-2017 13:32

Zoals waarschijnlijk reeds verwacht, kan helaas ook het Nationaal Kampioenschap Zweefvliegen dit jaar geen doorgang vinden als gevolg van de Corona crisis.

In overleg met CW&S hebben we gekeken naar een andere periode om het NK te organiseren, maar we zien geen mogelijkheden om het NK op deze korte termijn en op een eerlijke manier te organiseren in het resterende deel van het vliegseizoen.

Heel jammer, maar gezien de gebeurtenissen in de wereld uiteraard de enige mogelijke beslissing.

 

Het Nederlands Kampioenschap Zweefvliegen wordt van woensdag 20 tot en met vrijdag 29 mei 2020 gehouden op Terlet, georganiseerd door de Gelderse Zweefvlieg Club.

Voor Nederlandse zweefvliegers die niet direct gekwalificeerd zijn, bestaat de mogelijkheid om bij de CW&S een wildcard aan te vragen. Dit kan door een bericht te sturen aan de CW&S met daarin een motivering voor deelname (ervaring e.d.).

Het NK 2020 staat uiteraard ook open voor buitenlandse inschrijvingen onder soortgelijke voorwaarden als de “wildcardregeling”.

Het beleid voor het geven van de wildcards is de laatste jaren verruimd. Iedereen die in het verleden al eens heeft deelgenomen aan een NK krijgt zonder problemen een wildcard. Over andere aanvragen zal de CW&S op basis van de motivering en de ervaring van de betreffende vlieger oordelen. Uitgangspunten zijn hierbij met name veiligheid (al eerder deelgenomen aan grote wedstrijden met veel vliegtuigen).

De kosten zijn als volgt : (tarieven 2019)

Inschrijfgeld Clubklasse € 225
Inschrijfgeld overige klassen € 275
Sleepstart Clubklasse € 35
Sleepstart overige klassen € 42.50
Zelfstart 
€ 15
BM deelname € 47.50
   
Camping kosten (max. 2 kampeerunits) € 140 per team